På visning: Sjekk fuktskader og strømproblemer

Når du går rundt på visning, er det viktig å se etter tegnene som tyder på fuktskader eller strømproblemer. Det kan gi store – og kostbare – overraskelser.

 

Det indre som teller. Når man går rundt på visning, er man ofte opptatt av utseendet. Liker man malingen eller ikke. Men farene lurer bak dette. Du må se etter fellene i boligen som kan koste deg dyrt hvis du ikke tar det med i beregningen.

Bruk nesen i kjelleren!

Åpne dører og vinduer! Vinduene og dørene er alltid viktig å sjekke. Og ikke bare se på dem. Lukk dem opp og igjen! Ved å prøve om dørene går lett opp og igjen kan du noen ganger avsløre setningsskader hvis dørene går tregt.

Det samme kan du se ved å åpne vinduene. Og når du er i vinduskarmen, må du sjekke alderen på vinduene. Er de eldre enn 15–20 år, er de snart modne for utskifting. Vinduer koster fra om lag 5000 kroner stykket og oppover, avhengig av energiegenskaper, størrelse og konstruksjon.

Sjekk dessuten vinduskarmer og vinduer for malingsflass og annet som tyder på fuktskader.

Nok strøm på kjøkkenet? På kjøkkenet skal du ikke bare titte på innredningen, men også inni. Er innredningen slik du vil ha den? Kan du renovere ved bare å bytte dører og benkeplater, eller må du ut med helt nytt kjøkken. Et splitter nytt kjøkken koster fort fra 50.000 kroner og oppover, og du må legge det inn i budsjettet ditt når du legger inn bud.

Dessuten må du se over kontaktene på kjøkkenet. Er det mange nok for moderne kjøkkenbruk, og står de på riktig sted? Nye kontakter må elektriker sette opp, og du må ut med fra 1500 kroner kontakten for å få mer strøm. Mer hvis det må inn flere sikringer.

Flytt søppelbøtten!

både nye og gamle kjøkken må du sjekke godt under utslagsvasken for å se at det ikke er vannlekkasjer. Flytt på søppelbøtten og vaskemidlene for å se platen! Er det tegn på vannskader kan det bare være en pakning som er gåen, eller hele vasken må byttes. Uansett må du nå spørre megleren eller selgeren om hva feilen kan skyldes.

ring oss i dag
90524720

 

1460987427 square facebook1460992593 square google plus1460992605 square linkedin1460992639 youtube v2

landskap

Våre Akkrediteringer

NTF medlem takst og miljmiljfyrtrn takst og miljbvn takst og miljbyggforsk sintefDNV takstmann granito logoTRV