Her vil nordmenn ha feriebolig

To land dominerer. Se de 15 mest populære søkene

 

En oversikt over de mest populære søkene hos Finn.no, viser at nordmenn nesten utelukkende ser til Sverige og Spania når de leter etter feriebolig i utlandet.

 

Sverige troner suverent på topp, med nær 95.000 søk i årets fem første måneder, drøye 15.000 mer enn det nest mest populære søket; Torrevieja.

Og steder i Spania dominerer søkelisten (se fakta sist i artikkelen).

- Interessen rundt Spania er brennhet for tiden. 10 av de 15 mest søkte ordene har direkte tilknytning til det spanske fastlandet eller Kanariøyene, og samlet har de 10 stedene over 500 000 søk. Det er mer enn dobbelt så mange som søk relatert til Sverige, sier salgsdirektør Johan Fredrik Høvås i Finn Eiendom.

Tilbake 10-12 år i tid

Sjefredaktør Tom Andersson i Reis & Bolig i utlandet sier nordmenns drømmer om Sverige og Spania stemmer helt overens med hva nordmenn kjøper i utlandet.

-  Spania er veldig i vinden på grunn av det kraftige prisfallet. Vi kommer nok ikke tilbake til de tider på 90-tallet da Spania sto for rundt 70 prosent av nordmenns ferieboligkjøp, men et kriserammet Spania henter inn mye av den tapte markedsandelen nå,  sier Andersson til Aftenposten.no.

Spania vs. Norge

Snittprisen for norske sjøhytter ligger nå på 2,39 millioner kroner.

Andersson tror utenlandske ferieboliger, særlig i Spania, fremover i langt større grad kommer til å konkurrere med hyttekjøp i Norge.

- Jeg tror nordmenn kommer til å kjøpe mer og mer i utlandet, og mindre og mindre i Norge, sier han og skisserer flere grunner til det:

- Generasjonen i alderen 35-55 år er i økonomisk posisjon til å kjøpe feriebolig. Samtidig har de ofte allerede tilgang til norsk hytte i familien, og velger da i stedet bolig i utlandet.

- Den norske økonomien er i en særstilling med lav arbeidsledighet, høy inntektsvekst, rekordlav rente og langsiktige oljeinntekter. Nordmenn får uforholdsmessig mye mer for pengene i utlandet og mindre og mindre i Norge.

- Den tredje viktigste årsaken er lave flypriser og enkel reisetilgang. Det er like enkelt å ta flyet til Marbella som å ta bilen til Trysil, sier Andersson.

Mest tro på Florida

Utenom Sverige og Spania, er det kun Florida som skiller seg ut på topp ti-listen over søkte steder.

Det overrasker ikke Andersson at nordmenn nå har fått øynene opp for det amerikanske feriestedet. Reis & Bolig i Utlandet anbefaler fem steder nordmenn nå kan gjøre lure kjøp, og Florida ligger her på førsteplassen.

- Tradisjonelt har ikke nordmenn kjøpt feriebolig i Florida. At det nå ligger på topp 15 i antall søk, viser at nordmenn har fått øynene opp for investeringsmulighetene der, det er ikke fordi vi plutselig er blitt glade i Florida.

Godt leiemarked

Det kraftige prisfallet i ferieboligmarkedet i USA etter finanskrisen i 2008, har ført til at eiendommer her er blitt solgt til loppemarkedpriser, mener Andersson.

- Amerikanerne selv nøler med å kjøpe, men vil gjerne være i Florida, så de leier. Kjøper nordmenn feriebolig her, kan man leie ut i et svært godt leiemarked, og få finansiert deler av kjøpet. Og man kan forvente seg verdiøkning når markedene i USA snur, da vil Florida komme etter, sier Andersson.

 

ring oss i dag
90524720

 

1460987427 square facebook1460992593 square google plus1460992605 square linkedin1460992639 youtube v2

landskap

Våre Akkrediteringer

NTF medlem takst og miljmiljfyrtrn takst og miljbvn takst og miljbyggforsk sintefDNV takstmann granito logoTRV